Zirve davasının gizlenen tanıkları!

          

       

          2007 yılında Malatya'da öldürülen misyonerlerin kilise cemaatinden arkadaşları olan S.K. ile misyonerleri katleden faillerden Salih Gürler arasında cinayetten önceki döneme ait telefon trafiği ortaya çıktı.
          Ortaya çıkan HTS kayıtları sonrası Salih Gürler'in Emre Günaydın'la tanışmadan önce Malatya Kilisesi cemaatinden bir kızla telefon irtibatı tespit edildi. Oysaki bugüne kadar sanık Salih Gürler ifadelerinde misyonerlikle ilgili bilgileri ilk kez Emre Günaydın'dan duyduğunu iddia etmişti. Bu irtibat 2. ek iddianame ile sanık olarak yargılanan ve gizli tanık İlker Çınar'ın birçok yalanını ortaya çıkaran, gizli tanığın hangi karanlık ihanet şebekeleriyle işbirliği içinde olduğunu ortaya çıkaran Levent Gelegen tarafından tespit edildi. Soruşturmanın bu yönde genişletilmesi için Mahkemeye yapılan başvuru sonrası adı geçen kilise üyesinin ifadesinin alınmasına karar verilmişti ancak aranan şahıs hala bulunamıyor...

          Yine tanık olarak dinlenilmesine karar verilen Cüneyt Ateşman isimli şahıs da bilinen tüm adreslerinde bulunamıyor!

Cüneyt Ateşman kimdir?
Adı dava dosyalarında gizli tanık İlker Çınar'ın istihbarat birimlerine para karşılığı sattığı bilgileri temin eden kilise üyesi hristiyan bir şahıs olarak geçiyor. Diğer bir deyimle gizli tanık İlker Çınar'a çalışan kilise içindeki bir MUHBİR!



          S.K.'un söz konusu 0543 271 58 57 nolu telefonunun 2005-2006 ve 2007 yıllarına ait HTS kaydının alınmasına yönelik talebim ile ilgili olarak; Cinayetin asli faillerinden Salih Gürler'in davaya konu cinayet olayının gerçekleşmesinden önceki tarihlerde Malatya Protestan Kilisesi üyesi S.K. ile irtibatı olduğunu gösterir HTS kayıtları 1. İddianame ek klasörlerinde mevcuttur.

Salih Gürler 22 Nisan 2007 tarihinde savcılıkça alınan ifadesinin birinci sayfasında; "2006 yılı Aralık ayında İhlas yurdunda kalmaya başladığını ve arkadaşı Hamit Çeker aracılığıyla Emre Günaydın'ı tanıdığını beyan etmiştir. Yurtta kalmaya başladıktan bir süre sonra Emre Günaydın'ın misyonerlik faaliyetleri hakkında konuşmalar yaptığını ve misyonerlikle ilgili ilk bilgileri bu şekilde edindiğini belirtmiştir. Ancak Salih Gürler'e ait 0544 271 53 59 nolu hatta ait HTS kayıtlarına bakıldığında Emre Günaydın'la tanışmadan önceki tarihlerde Malatya Protestan Kilisesi üyesi S.K.'la irtibatlı olduğu anlaşılmaktadır. Bu somut delil ışığında anlaşılmaktadır ki Salih Gürler'in ifadesi gerçeği yansıtmamaktadır.

Yine 1.iddianame19 nolu ek klasör sayfa 554'te yer alan ve Salih Gürler'e ait olan sim kart kayıtlarına bakıldığına S.K.'a ait iki ayrı telefon numarasının kayıtlı olduğu görülmektedir.

Maktul Tilman Geske'ye ait olan bilgisayarda yapılan inceleme sonucunda dava dosyasına da giren belgelere bakıldığında misyonerlerin gençlere yönelik faaliyet yürüttükleri anlaşılmaktadır. Maktul Timan Geske'ye ait bilgisayardan elde edilen belgeler ışığında Malatya Protestan Kilisesi ile ilk irtibata geçen kişinin Salih Gürler olduğu ve misyonerlikle ilgili bilgileri diğer gençlere aktardığı şüphesi oluşmuştur. Bu durum 9 yıldır devam eden bu davanın temelini sarsacak bir durumdur. Zira dosyada ifadesi bulunan Eyüp Badem isimli şahsın sanık Hüseyin Yelki hakkında anlattıkları ve yine sanık faillerden Salih Gürler'in Malatya Protestan kilisesi üyesi S.K. ile olan irtibatı, S.K.'un maktuller Tilman Geske, Necati Aydın ve Uğur Yüksel'le olan irtibatı bir arada değerlendirildiğinde adı geçen tüm bu kişilerin mahkemeden bir şeyler sakladıkları su götürmez bir gerçek olarak karşımıza çıkmaktadır. 


MAKTULLER, MAKTULLERİN ARKADAŞLARI VE 

CİNAYETİN FAİLLERİNDEN SALİH GÜRLER  

ARASINDAKİ TELEFON TRAFİĞİ



CİNAYET FAİLİ SALİH GÜRLER'İN İFADESİ

---1. İDDİANAME 19 NOLU EK KLASÖR SAYFA 503---



CİNAYET FAİLİ SALİH GÜRLER'E AİT 

TELEFONUN SİM KART KAYITLARI



CİNAYET FAİLİ SALİH GÜRLER'E AİT TELEFONUNKONUŞMA KAYITLARI (HTS)









Yorumlar